zelefkracht haal de kracht uit jezelf - body mind release - lieke akkermans

“Je hoeft niet ziek te zijn om beter te worden”

Amplitie - preventie of curatieve interventie

Gelukkig is er steeds meer aandacht voor vitaliteit en werkplezier van medewerkers. Want fitte, productieve, levenslustige, bevlogen en veerkrachtige medewerkers dragen in belangrijke mate bij aan het bedrijfssucces. Het vraagt om een positieve cultuur waarin we oprechte interesse tonen in elkaar, talenten laten ontwikkelen en gerichte interventies inzetten.
We kennen interventies die gericht zijn op herstel bij dreigend verzuim en interventies die gericht zijn op mensen lekker in hun vel te laten zitten. Zelefkracht staat voor u klaar!

Body Mind Release voor uw organisatie

We maken het allemaal wel eens mee: belastende privé- en werksituaties die onze fysieke en mentale veerkracht op de proef stellen. De ‘rek’ is er dan uit. Dat uit zich met klachten zoals stress, spanning, depressie, piekeren, slecht slapen en weinig energie. Factoren die ervoor zorgen dat de medewerker niet meer gefocust is, niet meer goed samenwerkt, de doelstellingen niet meer behaalt en op den duur mogelijk uitvalt. Onze unieke Body Mind Release interventiemethodiek helpt medewerkers de innerlijke oorzaak van hun levensklachten gericht aan te pakken.

Waarin is Body Mind Release uniek?

Veel bestaande interventies richten zich op praten, bewustwording en ‘anders’ leren omgaan met conflicten en situaties. In de praktijk blijkt dat niet of nauwelijks te werken. Het biedt geen echte – duurzame – oplossing voor de daadwerkelijke innerlijke oorzaak van de klachten die bijvoorbeeld tot verzuim of disfunctioneren hebben geleid.
Sterker nog, praten over de bedachte oorzaken verergert vaak de klachten en vormt zomaar een rookgordijn waardoor de daadwerkelijke ‘innerlijke’ oorzaak verborgen blijft. Daarom is ons motto: Niet (meer) praten, maar doen!
Onderzoek toont aan dat de ballast die iemand bij zich draagt voor 95% bepaalt hoe diegene zich voelt, denkt, handelt en reageert. Denk hierbij aan beperkende gevoelens, overtuigingen, angsten en onbewuste programmeringen. Deze ballast kleurt de bril waarmee wij naar onszelf, de ander en de organisatie kijken, bepaalt ons zelfbeeld en of iets wel of niet lukt in ons leven. Body Mind Release is een praktische methode die medewerkers helpt om hun ballast los te laten en positieve gevoelens terug te halen. Dus eerst loslaten om weer in je kracht te staan. Het is een compact traject waarmee uw medewerker persoonlijk groeit, weer resultaatgericht werkt maar vooral met hernieuwde energie, innerlijke rust en positiviteit deel uitmaakt van uw organisatie.

Ons aanbod

Vlot en duurzaam

Zelefkracht biedt organisaties een krachtige en duurzame interventie welke in te zetten is binnen een amplitieve aanpak. Want je hoeft niet ziek te zijn om beter te worden. Daarnaast bieden wij ook een gediplomeerde interventiespecialist die ingezet kan worden binnen een preventietraject om uitval te voorkomen of een interventietraject voor een vlotte re-integratie bij verzuim. Uw medewerker voelt zich niet alleen snel beter maar heeft tevens alle tools in handen om in de toekomst terugval te voorkomen. Mogelijkheden bespreken? 

Duur van een traject en investering

Zelefkracht levert maatwerk. Wij luisteren naar de vraag van u en uw medewerker. Dit betekent dat wij werken op basis van opdracht en offerte. Wij staan voor een gerichte en effectieve weg naar duurzaam herstel, waarbij de medewerker zo snel mogelijk leert om op eigen benen te staan. Niet praten, maar doen! Een gemiddelde Body Mind Release interventie duurt 7-10 weken.

Aandacht voor alle medewerkers

Maakt u werk van amplitie en richt uw organisatie zich op het bevorderen van het welbevinden en optimaal functioneren van alle medewerkers? Zelefkracht luistert met aandacht en denkt mee in passend aanbod. 

Body Mind Release bij preventie en verzuim

De Body Mind Release interventiemethodiek laat uitstekende resultaten zien bij:

•  Gevoelens van stress, spanning en onrust
•  Fysieke en mentale klachten
•  Negatief denken en piekeren
•  Angsten
•  Hooggevoeligheid
•  Gebrek aan zelfvertrouwen

•  Paniekaanvallen
•  Traumaverwerking
•  Vermoeidheid
•  Gevoel vast te zitten
•  Burn-out
•  Somberheid en depressie
•  Afhankelijkheidsgevoelens

Zelefkracht heeft aandacht voor krachtig leiderschap

Krachtig leiderschap doet er werkelijk toe. Het laat mensen bewegen. Niet omdat het moet, maar omdat je ze inspireert en ze hetzelfde geloven als jij.

Ben jij een leider en heb je de behoefte om een sprong te maken in je ontwikkeling? Of zit jouw organisatie of afdeling middenin een verandering en zie je onvoldoende beweging bij jouw mensen? Sta jij echt in je kracht of nu even niet? Of sta je voor moeilijke beslissingen? En durf jij dan koers te houden, ook als niemand je keuze kan volgen?
In ons unieke, individuele traject ‘Krachtig leiderschap’ gaan we samen aan de slag. Dat doen we procesgericht vanuit jouw praktijk en ontwikkelvraag.
We dagen je uit om écht in de spiegel te kijken. We ontdekken wat jou drijft als mens en leider. Wat maakt dat jij nu niet in je kracht staat of dat de gewenste resultaten uitblijven?

Succescirkel

Onderzoek toont aan dat de ballast die jij bij je draagt voor 95% bepaalt hoe jij je voelt, denkt, handelt en reageert. Denk hierbij aan beperkende gevoelens, overtuigingen, angsten en onbewuste programmeringen.

Deze ballast kleurt de bril waarmee jij naar jezelf, je collega’s en de organisatie kijkt. Het is bepalend voor je zelfbeeld en of iets wel of niet lukt in je werk en leven. We kijken eerlijk naar jou en de mensen om je heen. Wist je dat zij een prachtige spiegel vormen voor datgene wat jij bij je draagt en mag loslaten of terughalen? Zij geven jou zo indirect de input voor een persoonlijke succescirkel waar jij mee aan de slag gaat. We leren jou de unieke Body Mind Release loslaatmethode. Hierdoor ervaar jij in korte tijd een positieve verandering.

Traject op maat

Afhankelijk van jouw praktijk en vraag is er in het traject onder andere aandacht voor authentiek leiderschap, intrinsiek gemotiveerde medewerkers, je eigen koers durven varen, lef vinden om door te gaan als het moeilijk wordt, jouw rol in veranderprocessen of snelle groei van de organisatie.

Lieke heeft leidinggeven aan interessante maatschappelijke organisaties en staat bekend als inspirator en verbinder. Vanuit oprechte interesse, beweging en visie, met humor en lef weet zij mooie resultaten te behalen. Complexe opdrachten zijn haar op het lijf geschreven. Interesse? Neem nu contact op

Reacties van cliënten

Ineke

Soms kom je een bericht of een persoon op een juist moment tegen. Ik had geluk!

Ik las een bericht van Lieke over haar praktijk Zelefkracht en ik was thuis, omdat er te veel hooi op mijn vork lag. Ik heb een berichtje gestuurd via de website en een dag later hebben we al gebeld en een afspraak gemaakt. Dat was meteen garen op de klos! Heel fijn!

Marije

Soms sta je op een kruispunt en merk je aan alles dat je letterlijk niet meer weet welke kant je op moet gaan.
Gelukkig kon ik heel snel terecht bij Lieke van Zelefkracht. Een toevallig via, via en ons kent ons verhaal.
Wat een fijn eerste contact was het meteen. Je begreep me, veroordeelde niet en bood een luisterend oor. Je hebt me dan ook meteen meegenomen in het programma van body, mind en release.

Anne

Steeds meer ging ik mijn grens over op het werk. Ik was erg overprikkeld, voelde veel boosheid, was emotioneel en alles kwam binnen. Ik kwam thuis te zitten. In deze periode heb ik het boek van Body Mind Release in een korte tijd uitgelezen, het sprak me aan en ik herkende een hoop in het boek. Ik heb het even gelaten en kwam bij een energetisch therapeut terecht.