zelefkracht haal de kracht uit jezelf - body mind release - lieke akkermans

“Soms is loslaten veel krachtiger dan verdedigen of vasthouden”

Eckhart Tolle

Welkom bij zelefkracht! Een plek waar jij welkom bent als jij je weer krachtig wilt voelen. Waar je geïnspireerd wordt en gestimuleerd om deze kracht uit jezelf te halen. Als je door een moeilijke tijd gaat, is er lef voor nodig om de oorzaak van jouw klachten écht aan te pakken. Zelefkracht is betrokken bij jouw proces, vanuit warmte en professionaliteit.

Mijn naam is Lieke Akkermans, trotse eigenaar van zelefkracht. De naam zelefkracht zegt veel over mij en hoe ik in het leven sta: bevlogen, krachtig en met een positieve mindset. De kracht uit mezelf halen betekent voor mij verantwoordelijkheid mogen nemen voor datgene wat van mij is en waar ik invloed op heb.

Het verhaal van mijn leven kent de nodige uitdagingen. Als hoogsensitief kind, zo weet ik nu, beleefde ik alles intens. Ik groeide op in een gezin met actieve en creatieve ouders. Ik herinner me de vele uitstapjes die we maakten, veelal in de natuur. Op pad met de camper, pannenkoeken bakken in het bos en zelfbedachte verhalen voor het slapengaan. Praten over wat je voelde was niet gebruikelijk, ingrijpende gebeurtenissen in mijn kindertijd vormden daarin geen uitzondering. Op school voelde ik me niet écht gezien en geboeid. Ik was gevoelig voor sfeer, doorzag sociale situaties en paste me veelal aan om niet op te vallen. Het waren dé ingrediënten voor mij om later zelf leraar te worden en uiteindelijk op vrij jonge leeftijd als directeur een eigen school op te richten. Ik was super gemotiveerd om het voor deze kinderen anders te doen, ze écht te zien, te horen en begrijpen. Ik werkte hard, in het belang van mijn missie om echt het verschil te maken. Tot het moment waarop ik vermoeid raakte en er zich allerlei vage lichamelijke klachten ontwikkelden. ‘Mijn taak’ was in mijn ogen nooit volbracht, maar welke uitdaging of groeiprikkel gaf deze mij nog?

 En had deze persoonlijke missie de wonden van dat kleine meisje in mij geheeld? Of had de volwassen ‘ik’ zich teveel gericht op anderen en de buitenwereld? Al wandelend en soms struikelend door het leven was mijn rugzak gevuld geraakt. Was ik daardoor teveel aanwezig in mijn hoofd en mezelf uit het oog verloren? Het werd tijd om de oorsprong van mijn pijn aan te pakken en om meer aanwezig te zijn in mijn lijf in plaats van hoofd. Het was tijd voor een andere koers, het legen van mijn rugzak en een nieuw avontuur. En zo kwam ook Hans de Waard en zijn Body Mind Release methode op mijn pad. Ik mocht ervaren dat het loslaten van beperkende overtuigingen, gevoelens en angsten de bril waarmee ik naar mezelf, de ander en het leven keek weer schoon en helder maakte. Ik was persoonlijk zo onder de indruk van de effecten hiervan op mijn leven dat ik besloot om zelf aan de slag te gaan als Body Mind Release therapeut en interventiespecialist. En nu? Nu vervolg ik dit prachtige avontuur, als therapeut, als inspirator en ondernemer, met nieuwsgierigheid en verwondering, mét aandacht en ruimte in mijn gezonde lijf en mét zelefkracht.